اخبار : در گونه‌های جدید دوره نهفتگی طولانی هست/جهش جدید 9 روز روی پارچه می‌ماند

در گونه‌های جدید دوره نهفتگی طولانی هست/جهش جدید 9 روز روی پارچه می‌ماند

عضو کمیته علمی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، گفت: دانشگاه سیدنی استرالیا در اردیبهشت 99 مدل‌سازی در ارتباط با کشورها داشت که ایران در کنار کشورهای موفق مانند کانادا، فرانسه، آلمان و اسپانیا قرارگرفته بود و براساس گزارش 10 ماه پیش باید در تیرماه 97 درصد بیماری کنترل می‌شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روابط عمومی شبکه پنج سیما، دکتر مجید مختاری در برنامه یه روز تازه گفت: در ابتدا به 558 خانواده‌ای که عزیزان خود را در هفته گذشته از دست داده‌اند، تسلیت می‌گویم. کووید 19 با جهش‌ها تغییر نکرده است و به کووید 20 تبدیل نشده است و منظور از کووید 19 سال بروز ویروس هست. ویروس تغییر ساختار ژنتیکی در اصلش نداشته است، در شاخک‌هایش شاهد تغییر هستیم.
مختاری اظهار داشت: در امریکا و انگلیس روند بسیار خوبی را شاهد بودیم اما تعداد موارد مثبت در امریکا رو به افزایش هست اما روند انگلیس هنوز کاهشی است. ایران متأسفانه روند صعودی دارد که باید احتیاط‌های لازم را در نظر بگیریم اما در هند آمار عجیب‌وغریب هست. براساس آمارها به نظر می‌رسد که هند به صفر رسیده است اما در حقیقت اینگونه نیست و پژوهش‌های جدید آمار هند را زیر سؤال برده است.
وی افزود: درخصوص مرگ‌ومیر نیز عملکرد انگلیس و امریکا خوب بوده است و البته شاهد جهش اندک در امریکا هستیم و کشورهای اروپایی آلمان و کانادا هم‌ روند کاهشی دارند. ایران در بحث مرگ‌ومیر هم اندکی روند صعودی را در پیش‌گرفته است و در آسیا شاهد روند کاهشی در هند و ژاپن هستیم. از نظر ما گزارش‌های هند ناقص هست و درخصوص مسافرانی که قصد سفر به هند و یا ورود به کشور از هند را دارند باید هوشیار باشیم و باید گفت هند بدون کرونا نیست.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تأکید کرد: تعداد موارد مثبت در ایران نزدیک به هشدار هست و امیدواریم که کنترل‌ها بهتر شوند. در 17 هفته گذشته موارد مثبت ما زیاد شده است و در ماه آذر ما حدود 3 هزار و 200 فوتی در هفته داشتیم و الان به کانال 500 نفر رسیده‌ایم که هنوز رقم بالایی هست و امیدواریم با همکاری دولت و ملت این روند را کنترل کنیم. آمار مرگ‌ومیر را 2 تا 3 هفته بعد از افزایش مبتلایان شاهد هستیم و باید احتیاط کرد تا روند به این روش بالا نرود.
مختاری خاطرنشان کرد: جوامع بین‌المللی در ارتباط با ایران پیش‌بینی کرده بودند که اگر 95 درصد مراعات‌ها اجتماعی رعایت شود، ایران در 4 ماه آینده 95 درصد بیماری را کنترل خواهد کرد. سایر کشورها مثل امریکا، آلمان و فرانسه قبل از اثرات واکسن شرایط بدی را داشتند و آمار جدید شرایط را تغییر داده است و به ما هشدار می‌دهد. فرانسه و امریکا نمودارشان پایین آمده است و اثر واکسن و رعایت‌ها در روند این دو کشور تأثیرگذار بوده است اما سفرهای نوروزی و دورهمی‌ها روند بیماری در ایران را با شیب زیادی بالا خواهد برد.
وی افزود: دانشگاه سیدنی استرالیا در اردیبهشت 99 مدل‌سازی در ارتباط با کشورها داشت که ایران در کنار کشورهای موفق مثل کانادا، فرانسه، آلمان و اسپانیا قرارگرفته بود. براساس گزارش 10 ماه پیش باید در تیرماه 97 درصد بیماری کنترل می‌شد اما با عدم رعایت‌ها آمارها برهم خواهد خورد. هیچ داروی جدیدی برای درمان کرونا نداریم و در همان روند قبلی هستیم اما واکسن درمان نیست و باید گاردها را نگه داریم چون راه درازی را در پیش داریم.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا اظهار داشت: 60 درصد افرادی که بیماری را انتقال می‌دهند، نمی‌دانند بیمار هستند. 80 درصد افراد یا بیماری خفیف دارند یا نمی‌دانند که بیمار شده‌اند و دوران نهفتگی و رفع بیمار در بعضی از افراد نمایان نمی‌شود و بین 6 تا 14 روز ناقل هستند. گروهی هم در ابتدا علامت ندارند اما ناقل هستند و دوران نهفتگی بین 3 تا 10 روز هست. در گونه‌های جدید دوره نهفتگی طولانی هست و جهش‌ها خطرناک‌تر هستند.
مختاری در پایان گفت: در ژاپن و ترکیه شاهد جهش‌های جدیدی هستیم. هند به‌تنهایی 5 هزار جهش را گزارش کرده است و هر کشور جهش خود را دارد و ایران 120 نسخه جهش‌یافته را گزارش کرده است. هر فرد 5 نفر را آلوده می‌کند و این روند تصاعدی بالا می‌رود. کودکان با این جهش‌ها درگیرند و ویروس به‌خوبی در بدن ما جهش پیدا می‌کند و ویروس وارد شده به بدن با ویروس خارج شده متفاوت است. در مواردی افراد علامت نداشتند اما با مرگ روبه‌رو شدند و ماندگاری ضعف عمومی و مشکل در بویایی بیش از 9 ماه هست و ایمنی گله‌ای با واکسن هست و راه دیگری نداریم و در جهش جدید ویروس 9 روز روی پارچه می‌ماند. این را هم بگویم که بنگلادش بیش از یک‌میلیون واکسن تزریق کرده است و کشور ثروتمندی مثل ایران باید زودتر این روند را در پیش بگیرد.
گفتنی است برنامه "یه روز تازه" مجله خبری صبحگاهی تهیه شده در گروه اجتماعی شبکه پنج سیماست که از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷ تا ۹ صبح با بخش‌های مختلفی چون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و... با اجرای وحید رونقی، فریبا باقری، حافظ کاظم‌زاده، مهدی واعظی، صدیقه مرادی و علی مرادخانی روی آنتن می‌رود.